Warner Music

Bean Buro created a 8,750sqft (813sqm) headquarters for Warner Music in Hong Kong. The design inhabits the top floor of an office building, with views across the bay to Hong Kong Island. The challenge was to maintain the openness of the space – maximising views, while creating a comfortable and inhabitable environment that would support both local artists and Warner Music staff by improving interactions across the company. 

Bean Buro were the only firm of architects who truly understood what we were trying to aspire to.  They did a brilliant job of guiding us from our rudimentary idea into a truly impressive reality.  The design phase and building project went very smoothly, due to their incredibly high level of service throughout. I cannot recommend Bean Buro highly enough.
— Simon Robson, President of Asia-Pacific, Warner Music
Bean Buro_Office Workplace_Kwung Tong_Warner Music Hong Kong_LP drawings_3.jpg
 
 
 

Inspired by the company’s rich music heritage, the design palette incorporates classic materials such as timber, natural leather, textile fabrics and brushed bronze finishes.

The architectural surfaces are kept clean with subtle details including metal trims and leather handles, complemented by a mixture of Asian and European furniture.  

The approach was to create physical connections between the different departments through the installation of a full height timber poché wall that wraps around the central core, forming a continuous backdrop shared by everyone.  

The timber wall incorporates informal seating areas, display niches for musical instruments and vinyl records, acoustically insulated phone booths and efficient concealed storages, and expands spatially to form a stage area and semi-enclosed rooms. Combining dark and light timber with metal and leather details, the architectural element defines the otherwise simple space, and houses a boardroom and two private offices that are partially visible through clear glass walls.

An open, cafe-like space forms the social hub of the office and acts as a welcoming area for guests and an informal workspace for staff. The stage area is elevated as a box volume, which contains a music room, artist room and executive office. Audiovisual equipment is incorporated into the design for performances and DJ sessions. Views out into the city are maintained, creating an open, light filled environment. 

Project data

Bean Buro Team
Design directors: Kenny Kinugasa-Tsui, Lorène Faure
Senior designers: Elspeth Lee, Laia Martinez Sitja
Designers & assistants: Lisa Chien, Michelle Ho

Contractor / Project Management: Winsmart Contracting Co. Ltd

Client: Warner Music Hong Kong

Awards
Silver Winner at the 2016 APDC Asia Pacific Design Awards for Elite