Wanchai studio

The former studio space in Wanchai Hong Kong features a long library wall with dreamy gradient wall that changes from blue to turquoise. Two oversized pendant lights stage the central meeting table customer designed with playful curves. A gallery wall features a casual exhibition of the studio's recent productions.

The office space is 900sqft. The bespoke meeting table is 800 x 2000 x 740mm. The large pendant lights are each D800 x 450mm. The central space of the office is staged with a curvy bespoke table with two large pendant lights. It is a place to gather staff, greet visitors, and encourages social interactions. The table can be extended to increase seating capacity. 

The main challenges for this project was budget and speed, while delivering a creative solution for the playful office. The design therefore consists of a large amount of pre-fabricated elements that reduces the site construction time to only 21 days. These elements have a long life cycle and can be relocated for future use, which saves money in the long run. Affordable materials were put together in a skilfully to achieve a tasteful elegant design.

The studio has now relocated to a new, larger space in Wong Chuk Hang.

Bean Buro Office-10.jpg
 
 
 

The project aimed to experiment with a new type of work place that is comfortable for staff, with careful material choices that are homey and relaxed. This in turn allow for staff to be more productive and engages with each other in a more connected and collaborative way. 

The gradient wall was spray painted with two colours, from a blue to a turquoise colour. Felt fabric, which has high acoustic properties, was used to create the curtains, meeting chairs, and large pendant lights. A bespoke meeting table was produced using CNC laser cutting. 

Project data

Bean Buro Team
Design directors: Lorène Faure, Kenny Kinugasa-Tsui
Designers & assistants: Katherine Leung, Yiki Liong, Tracy Shum, Yolanda Leung

Contractor / Project Management: Winsmart Contracting Co. Ltd
Client: Bean Buro


Awards
Silver Winner A’ Design Awards 2014