Plywood Ship for Leo Burnett

Bean Buro created an innovative and collaborative workspace for world-class creative agency Leo Burnett. Located in the Landmark East AIA Kowloon Tower in Kwun Tong, Hong Kong, the design inhabits two floors as well as a large external terrace, totaling 35,000sqft (1765sqm).

Inspired by an exchange of contextual narratives from the local culture of post-industrial Kwun Tong, the design encourages social interactions between staff to increase creativity and collaboration. The new office supports the dynamic working culture of a creative agency through a variety of spaces such as open plan work clusters, semi-private discussion areas, private meeting rooms, and enclosed offices. 

Awards

2016 - Gold A’ Design Award Winner  | 2016 - Modern Decoration Media Awards Winner | 2015 - Silver Award Winner APIDA Asia Pacific Interior Design Awards 

Working with Bean Buro has been an inspiring and great collaboration. They have put every ounce of their energy, heart and soul into this project. The result speaks for itself. We couldn’t be happier!
— Brian Ma, Executive Creative Director, Leo Burnett Hong Kong

Sculptural meeting rooms

The main feature of the new workspace is a set of sculptural meeting rooms that inhabit the reception area. The meeting rooms, inspired by Kwun Tong’s history of ship construction, appear to be floating – with plywood panelled walls set into curved ribs.

Located in the entrance area, and forming the reception counter, is the first of three tiled bar tables that layer the central space of the project. The second bar forms the café area, where staff can have lunch, hold informal meetings, or throw parties.

Transparency

Enclosed offices are located along the building’s glazed perimeter. These offices have full height glass walls to preserve the visual connections across all spaces and to ensure that maximum natural daylight penetrates into the general open plan office.

The bespoke CNC milled meeting tables inside were uniquely designed using layers of plywood and corian to house all AV equipment.

Beyond the café is a large outdoor terrace, where the final 10-meter long bar was installed for flexible events. 
— Lorène Faure & Kenny Kinugasa-Tsui
 

Bean Buro Team:  Lorène Faure, Kenny Kinugasa-Tsui, Laia Martinez Sitja, Aimee Daniels, Katherine Leung, Natacha Langevin, Marie Walker-Smith

Contractor: Winsmart Contracting Co. Ltd

Project Manager: CBRE

Client: Leo Burnett Hong Kong

Year: 2014

 

You may also like...