Layered Frames for Williams Lea Tag

Bean Buro’s design for UBER’s new Hong Kong office takes inspiration from Gottfried Semper’s writings on vessels, where he described the notion of form and function acting as a structured whole, with individual parts fulfilling their own function while cooperating with others to achieve an overall aim and effect. 

UBER’s new workplace, totaling 9,000sqft (830sqm) on the top floor of an existing office building, was inspired by such notion of volumes and functions. Interpretations of the city’s waterfront topography and curvy mountains generated an undulating, voluptuous dark blue inhabitable vessel that contained meeting rooms, service areas and private work booths.

Feature 1

The following is placeholder text known as “lorem ipsum,” which is scrambled Latin used by designers to mimic real copy. Nulla eu pretium massa. Quisque congue porttitor ullamcorper. Donec ac fringilla turpis.

 

Feature 2

The following is placeholder text known as “lorem ipsum,” which is scrambled Latin used by designers to mimic real copy. Donec eu est non lacus lacinia semper. Fusce at massa nec sapien auctor gravida in in tellus. Maecenas non leo laoreet, condimentum lorem nec, vulputate massa. Vivamus sit amet semper lacus, in mollis libero.

Each individual part of the vessel was a variety of work spaces equipped with their own privacy control such as misty gradient glass partitions or curtains. Work clusters occupy the open neighborhoods, each with access to shared supports and collaborative work zones. The work clusters can be re-arranged to match the constantly changing needs of the company.
— Lorène Faure & Kenny Kinugasa-Tsui

Feature 1

Referencing the local urban life, the reception introduces vibrantly coloured tiled walls and floors, contrasted with handcrafted neon signage, while a padded felt wrapped reception desk is reminiscent of luxurious car seating.

The space was designed humanly to connect people, reflecting the company’s ethos. Thus the heart of the workplace is a café pantry, designed to support large social events, independent working and informal meetings. It includes a collaborative bar island, stage seating, and a 20m long signature ‘Bean’ table with integrated cushioned seats facing the city’s racecourse and sports grounds. 

 

Bean Buro Team:  Lorène Faure, Kenny Kinugasa-Tsui, Lelia Ku, Jay Jordan

Contractor / Project Manager: Winsmart Contracting Co. Ltd

Client: Williams Lea Tag

Year: 2018

 

You may also like...